Rogač u prahu prirodno je sladak, ima malo masti i ne sadrži kofein, što ga čini savršenom zamjenom za kakao prah. Ako želiš rogač zamijeniti kakaom, jednostavno upotrijebi istu količinu rogača. Rogač se može koristiti i kao zamjena za šećer. Rogač u prahu gotovo je 50% prirodnog šećera i može se koristiti umjesto šećera u svim receptima.
Rogač obiluje kalcijem, kalijem i bakrom te riboflavinom. Sadrži vitamin E i vitamine B skupine, te željezo, magnezij, fosfor, mangan i selen. Pored toga sadrži tanine i galnu kiselinu koja djeluje analgetski, antiseptički, antibakterijski, antioksidativno i antivirusno.
Upotrebom rogača jača se imunitet i sprečavaju alergije. Zbog visokog udjela fosfora i kalcija, rogač je djelotvoran u očuvanju zdravlja zuba i kostiju te smanjuje rizik od osteoporoze.
Dodaj ocjenu
Recenzije kupaca
Ocjena