BESPLATNA DOSTAVA Za narudžbe iznad 100 KM

Besplatna dostava Za narudžbe iznad 100 KM

0 Korpa

Eterično ulje Bergamota

Na stanju

Zbog niza svojih dobrobiti za cijeli organizam, rado se koristi u aromaterapiji, preporučuju ga holističari i kozmetičari. A volimo ga i svi mi. Zašto? Zato jer je prirodni balans za tijelo i um.

Odaberite pakovanje:
9.90 KM
Bergamot ulje zbog svojih ljekovitih djelovanja ima široku primjenu. Djeluje antiseptički, antibakterijski, protupalno. Ublažava kožne bolesti i stanja iritacija. Smanjuje stres, aromatizira i dezinficira prostore. Snažno djeluje protiv anksioznosti  istanja depresije.

Potiče apetit i pozitivno djeluje na imuno sistem. Ublažava simptome infekcija respiratornog i urogenitarnog trakta. Koristi se za ublažavanje fizičkih i psihičkih simptoma vezanih uz cistitis. Stimulira rad probavnog sistema, jetre i slezene.

Primjena: eterično ulje možete koristiti na način da nekoliko kapi ulja ukapate u vodenu kupelj, posude za radijator ili difuzer. Osim za inhalacije, može se koristiti i direktno na koži, ali uvijek razrijeđeno sa drugim uljima ili ga mođete dodati u kremu ili šampon. Ulje nije namijenjeno za oralnu upotrebu.

Ne koristite eterično ulje na koži ukoliko ste alergični na neki od njegovih sastojaka.

Ovo ulje je fototoksično i ne smije se nanositi na kožu 24 sata prije izlaganja sunčevom zračenju.

Dodaj ocjenu

Recenzije kupaca

Budite prvi koji će ostaviti komentar za ovaj artikal

Ocjena


0%
0%
9%
0%
0%